fbpx

KORAK 2 Kako uneti adresu svog bloga?

KORAK 1 KORAK 2 KORAK 3
→ Kako otvoriti nalog na GoToNative? → Kako uneti adresu svog bloga? → Kako postaviti reklame na blog?

Da biste ostvarili zaradu od GoToNative reklama potrebno je da najpre unesete web adresu vašeg bloga, sajta ili foruma na kojem želite da se prikazuju reklame. Potom će neki od posetioca vašeg bloga, sajta ili foruma, privučeni nekom od reklama koju su videli, kliknuti na neku od njih. Time se generiše prihod po kliku za GoToNative (GTN) od kojeg vi dobijate kao naš partner-izdavač svoj deo!

 

Dakle, nakon same besplatne registracije u GoToNative, sledeći logičan korak je da dodate web adresu vašeg bloga ili sajta ili web foruma. Možete ih dodati koliko god ih imate i želite. Sistem će vam dati opciju da kreirate posebni programski kod za prikaz blokova GoToNative reklama, za svaki vaš blog, sajt ili forum zasebno i tako ćete kasnije u svom GoToNative nalogu na opciji Statistike, moći da pratite šta vam donosi najveću zaradu.

Dodavanje adrese vašeg web mesta je veoma jednostavno!

Najpre se ulogujte u svoj GoToNative nalog, sa početne login stranice:

https://app.gotonative.com/auth/login/

U polja unesite svoj email i šifru sa kojom ste se registrovali i kliknite na SIGN IN

Ukoliko ste zaboravili svoju šifru na GoToNative platformi, kliknite ispod na tekst Forgot your password? da dobijete link za resetovanje šifre na vaš mail.

Prebacite se na nalog WEBMASTER. Naime sa istim nalogom svi naši korisnici dobijaju pristup obema našim platformama  – nalog oglašivača ( engl. „advertiser“ ) i nalog web izdavača ( engl. „webmaster“ ). Ovime vam je omogućeno da koristite našu platformu za obe namene ukoliko želite.

Prebacivanje između naloga izdavača ( „webmaster“ ) i oglašivača ( „advertiser“ ) radite sa vrha ekrana

Logićno, da bismo dodali sajt izdavača, potrebno je da budemo u nalogu izdavača ( „webmaster“ )

Sada trebate da dodate adresu vašeg bloga. Ukoliko vam je ekran uređaja sa kojeg pristupate vašem GoToNative nalogu mali potrebno će možda biti da raširite bočni meni klikom na ikonicu sa tri crtice na vrhu.

Sa leve strane otvorite karticu SITES. Potom kliknite na ADD SITE

Unesite adresu sa www. Na primer www.mojblog.com No ukoliko ne koristite www onda unesite bez toga. Vodite računa da naš sistem tretira adrese sa i bez www kao različite! Većina na internetu se navikla na adrese sa www ispred i zato predlažemo da unesete sa www.

Izaberite tematiku vašeg sajta iz padajućeg menija.

Polja ispod možete ostaviti kako jesu. Naime postoji opcija da odaberete reklame samo sa određenom tematikom koje će se prikazivati na vašem blogu. No naše iskustvo je takvo da sužavanjem tematika znatno smanjujete svoju zaradu. Zato ostavite sve tematike, kako je već i ponuđeno ( „adult“ tematika je podrazumevano isključena )

Takođe, link do statistika posećenosti vašeg bloga ne morate unositi, s obzirom da GoToNative oglasna mreža prihvata web izdavače svih veličina, nezavisno od posećenosti bloga ili sajta. Naravno, u vašem interesu je da raznim metodama promocije vašeg bloga, na primer preko društvenih mreža, dovedete posetioce na vaš blog, ne samo zbog zarade od reklama, nego prvenstveno zato što pišete radi vaše ciljane publike. A time ćete imati i klikove na reklame. Za prihvat sajta u sistem nije obavezno priložiti statistike posećenosti. Koristimo naše interne metode za proveru kvaliteta vašeg bloga. Zato nam statistike nisu od važnosti. Možete ih naravno uneti ukoliko želite i ukoliko koristite neki od alata za to, na primer Google.

Vaš sajt će se pojaviti na listi u vašem nalogu u statusu MODERATION. Moderacija može potrajati i 24h ali obično bude mnogo brža.

Ukoliko imate samo jedan blog ili sajt to je to. No ukoliko imate još blogova / sajtova, slobodno ih dodajte još i sačekajte njihovu moderaciju, kako biste ubrzali postupak.

Preostaje vam da sačekate moderaciju. Moderacija znači da će neko iz našeg tima pogledati vaš blog i odobriti ga za prikaz reklama. Ili odbiti. No ne brinite. Prihvatamo web izdavače svih veličina od individualnih da tako kažemo „malih“ blogova do velikih portala vesti. Postoje ipak neka ograničenja a to su sajtovi koji šire rasnu, versku i drugu vrstu mržnje, glasila političkih partija, pornografski sajtovi, sajtovi čija je jedina svrha prikaz reklama tj. nemaju sadržaj za čitaoce ( „content locking“ ), sajtovi sa piratskim sadržajem ili koji upućuju na takve sadržaje, sajtovi koji automatski instaliraju programe i dodatke na računar korisnika, sajtovi koji su zaraženi virusima, malwerima i slično.

Kada je sajt odobren videćete da je STATUS promenjen u zeleno ACTIVE. To može potrajati i do 24h, pa zato proverite kasnije u svom nalogu.

Takođe, dobićete i mail od sistema ( proveravajte i spam poruke )

 

Čestitamo! Upravo ste dodali svoj blog u GoToNative oglasnu mrežu!

Sada možemo preći na poslednji korak 3  a to je Kako postaviti reklame na blog?